+

Noutăți VirtualCards

VirtualCards
16 Mai 2018
A
A

Cum să îţi pregăteşti maşina pentru concediu

Vara se apropie cu paşi repezi şi, odată cu venirea ei, ne pregătim de vacanţă şi relaxare. Fie că alegem să mergem la mare, munte sau să plecăm peste graniţe, este important să ne pregătim corespunzător înainte de orice concediu. Aşa cum bine ştim cu toţii, pregătirea maşinii este deosebit de importantă în cazul în care alegem să mergem cu maşina în vacanţă. Şi da, cu toţii întâmpinăm acele situaţii de genul „Ai luat apa?”, „Ai verificat maşina?”, „Ce le luăm copiilor ca să nu se plictisească în maşină?”. Noi v-am pregătit o listă de răspunsuri la aceste situaţii în rândurile de mai jos.

 

  • Programează o verificare la un service auto. Poate unul dintre cei mai importanţi paşi ce trebuie făcuţi în vederea pregătirii maşinii, este o verificare riguroasă la un service auto. Pentru un drum lipsit de riscuri, vor fi verificate frânele, suspensiile, componentele care asigură buna funcţionare a maşinii. N-ar fi rău să iei în considerare şi un test al bateriei, alternatorului şi starterului. În acest sens, poţi apela la serviciile celor de la Auto Soft sau Avia Motors, parteneri de încredere ai aplicaţiei VirtualCards.
  • Nu îţi încărca maşina suplimentar. Există o tendinţă de a pune cât mai multe bagaje în portbagaj atunci când plecăm în concediu. Încearcă să nu îţi încarci prea mult maşina, întrucât aceasta va deveni mai greoaie şi va consuma mai mult carburant. Împachetează-ţi prima dată în bagaj ceea ce este strict necesar şi apoi completează cu alte lucruri de care ai nevoie, urmărind permanent să nu depăşeşti greutatea recomandată.
  • Echipează-ţi maşina corespunzător. Dacă nu ai încă maşina echipată cu o trusă de prim ajutor, acum este momentul pentru a-ţi achiziţiona una. De asemenea, nu strică să ai la dispoziţie o lanternă, o pătură şi câteva ustensile uzuale. Trebuie să previi orice situaţie care ar putea apărea pe parcursul călătoriei.
  • Nu uita gustările acasă! Drumurile lungi tind să devină plictisitoare după un anumit timp, de aceea gustările sunt o diversitate binevenită într-un astfel de caz. Alege câteva fructe care rezistă de-a lungul unei zile, biscuiţi sau batoane de cereale.
  • Nu uita nici de GPS! Nimănui nu-i place să se rătăcească în vacanţă, aşa că, dacă ai de gând să parcurgi un drum lung, un GPS se poate dovedi mai mult decât util. Îţi poţi achiziţiona un sistem de navigaţie GPS sau poţi folosi diferite aplicaţii GPS pentru smartphone.
  • Adu-ţi cele necesare pentru călătoria cu copiii. Cei mici se plictisesc deseori în maşină şi au nevoie de lucruri care să le distragă atenţia. Printre cele necesare se numără: apa, gustările, jocurile şi muzica. Cântecele vesele, gustările şi jocurile distractive îi vor face să uite de timpul lung petrecut în maşină.   

 

Fii întotdeauna prudent la drum şi respectă regulile de circulaţie. De asemenea, este indicat să faci suficiente opriri de-a lungul drumului, deoarece oboseala şi disconfortul de a te afla în aceeaşi poziţie pentru mai multe ore pot deveni foarte neplăcute. În cazul în care nu ai o persoană cu care să faci schimb la volan, asigură-te că opreşti atunci când devii obosit.

O vacanţă merită savurată de la plecare şi până la sosire, de aceea îţi recomandăm să te distrezi, să te bucuri de soare şi sa te relaxezi din plin.

Voi cum vă pregătiţi maşina pentru concediu?  

Share
Share

Noutăți din aceeași categorie

DESCARCĂ APLICAȚIA
Caută pe blog
Caută

Categorii de noutăți

Newsletter