+

Noutăți VirtualCards

Din categoriile: Timp liber Utile
VirtualCards
15 Apr 2020
A
A

Sărbătoare cu lumină în suflet și în gând

Dragi prieteni, iată că am ajuns în Săptămâna Mare, o săptămână încărcată de emoții, tradiții și o energie deosebit de frumoasă. Sărbătoarea Învierii Domnului are o importanță deosebită pentru români. Este perioada în care încercăm să fim mai buni cu cei din jurul nostru, mai iertători, mai deschiși sufletește. Casa se pregătește de sărbătoare prin curățenia specifică devenită zicală în popor “Curățenie ca la Paște”. Astfel se purifică și se elimină toate energiile negative acumulate pe timpul iernii și se pregătește casa pentru primirea luminii divine.

Zilele acestea de restriște ne-au pus la grea încercare și sufletul și mintea. Ne uităm la tradiții și obiceiuri întrebându-ne ce facem cu cea mai mare sărbătoare a creștinătății, cum o să fie? Vom putea să ne bucurăm cu adevărat?

Cum facem cumpărături? Dar cadouri?

De Paște de obicei ne înnoim, oferim cadouri, cumpărăm decorațiuni sau obiecte de mobilier pentru a împrospăta energia casei. Încercați să o faceți cu simț de răspundere, fără risipă inutilă. Concentrați-vă pe mici bucurii simbolice pe care le puteți trimite prin curier celor dragi sufletului, pentru a păstra obiceiul de a dărui. Important este ce transmiteți și cum vă transmiteți sentimentele și trăirile unii altora, fără ca această limitare fizică să afecteze ci dimpotrivă, să îmbunătățească legăturile afective. Iubirea nu ține cont de distanță ci de conexiunile nevăzute ce nu pot fi măsurabile. Când sentimentele sunt autentice, nu există limitare fizică care să le doboare.

Ce punem pe masă?

Pregătirea bucatelor tradiționale în preajma sfintei sărbători se face cu entuziasm și energie. Este prilej de comunicare și apropiere mai ales între gospodine care cu siguranță își vor exersa talentele culinare pentru o masă îmbelșugată. Nu uitați că mai puțin pe masă și mai mult în suflet reprezintă adevărata esență a sărbătorii pascale. Cuvintele lui Iisus Hristos ne îndeamnă să învățăm lecția cumpătării, poate în sfârșit vom putea să înțelegem cu adevărat ce înseamnă.

Ce simțim?

Situația de cumpănă în care ne aflăm este cu siguranță un test suprem pentru ceea ce ne reprezintă ca oameni, pentru valorile pe care ne bazăm, pentru această falsă senzație de libertate pe care credem că o avem zi de zi în societate.  Libertatea izvorăște din interior iar limitarea fizică nu ne va împiedica niciodată să ne exploatăm resursele divine ce se regăsesc în noi și nici să evoluăm ca entități spirituale.

Cum suportăm dorul de cei dragi?

Momentele în care suntem lipsiți de anumite elemente și activități din viața noastră, care în mod obișnuit ni se par firești și le tratăm ca atare, ajungem să nu le mai prețuim la adevărata lor valoare. Absența familiei, a prietenilor, a rutinii zilnice și a naturii trebuie să fie pentru noi o lecție. Se pare că nu conștientizăm valoarea inestimabilă a unei persoane dragi, a unui obiect sau a unei activități - împreună cu sentimentul pe care ni-l inspiră - decât după ce nu-l mai avem în preajmă și nu ne mai putem bucura de el. Să o interpretăm ca pe o lecție spirituală frumoasă, o șansă pentru omenire de a deveni mai bună, mai înțeleaptă și mai demnă.

Cum aducem lumina în casă? 

Faptul că nu putem merge la sfintele slujbe ce au loc toată Săptămâna Luminată și la cea de Înviere, ne dă prilej să căutăm lumina în adâncul ființei noastre și să o împărtășim cu cei dragi în limita în care ne permite situația. Trebuie să rămânem responsabili și să profităm de faptul că tehnologia ne ajută să participăm virtual la aceste slujbe în intimitatea casei, alături de cei care contează.

Când totul se va sfârși asemenea unui vis urât, să ne reluăm viața și obiceiurile altfel, cu tolba plină de resurse interioare și apreciere către tot ceea ce ne înconjoară. Fie că sunt oamenii din jurul nostru, obiecte, natură sau activități, nimic nu ni se cuvine și trebuie să apreciem prezența lor în viața noastră cu tot sufletul și să apreciem libertatea de a ne putea bucura de fiecare dintre ele.

Cu speranța că fiecare dintre noi își va fructifica momentele prețioase pe care le are la dispoziție, pentru a privi în interior și a deveni o versiune mai blândă, înțelegătoare, empatică și iubitoare, echipa VirtualCards vă urează sărbători luminate cu mult soare în suflet și în gând! 🌼

Share
Share

Noutăți din aceeași categorie

DESCARCĂ APLICAȚIA
Caută pe blog
Caută

Categorii de noutăți

Newsletter